Bij het melden van een gratis trouwen / geregistreerd partnerschap is één van de voorwaarde dat één of beide partners wonen in de gemeente Oost Gelre. Voor de overige voorwaarden verwijzen wij naar onze website https://www.oostgelre.nl/trouwen-en-geregistreerd-partnerschap.

In verband met de coronamaatregelen kan het zijn dat er andere regels gelden. Dit betekent o.a. dat er minder gasten zijn toegestaan in de trouwzalen. Wij adviseren u om vooraf contact met ons op te nemen. Dan informeren wij u over de dan geldende regels. Ook kunnen wij u dan informeren over het trouwen op een locatie naar keuze.

Wilt u trouwen op een andere locatie dan op het gemeentehuis Lichtenvoorde of het stadhuis in Groenlo? Dan moet u later in dit proces het 'Aanvraagformulier trouwen op locatie' uploaden:

Zorg dat u dat formulier geheel hebt ingevuld en dat u het document digitaal beschikbaar hebt.

 

In de navolgende schermen worden enkele dingen aan u gevraagd. Zorg dat u klaar hebt liggen:

  • In het geval van Trouwen op locatie: een volledig ingevulde, ondertekend en gescande Aanvraagformulier A of B trouwen op locatie.
  • In het geval van een niet gratis huwelijk: uw bankpas. U moet direct met IDEAL betalen.
  • De gescande identiteitsbewijzen van u en uw partner.
  • De namen en de gescande identiteitsbewijzen van de getuigen.
    NB. Is er sprake van 'getuigen van de gemeenten', neem dan contact op met de afdeling burgerzaken voordat u de melding doet.

Oriëntatie

Hieronder ziet u onze ambtenaren en trouwlocaties. Door te klikken op een naam uit de lijst kunt u meer informatie bekijken. Door te klikken op het sterretje voegt u deze toe aan uw favorieten. Bij beschikbaarheid ziet u daarna een lijst met al uw favorieten. Alles wat u hier kiest zal bij uw aanvraag al ingevuld zijn.

U kunt maximaal 12 maanden in de toekomst plannen.

Kies een locatie, ambtenaar of beschikbaarheid
Starten